Jazzkonsert i S:ta Maria kyrka

En av sommarens vädermässigt finare dagar kom lördag 2 september. Då hade jag lunchkonsert i vackra Sankta Maria kyrka i Helsingborg tillsammans med fantastiske P-O Nilsson. Vi hade blivit utvalda att vara en del av Cathedral Jazz, en tredagars jazzfestival med dubbla konserter varje dag. Till allas vår glädje var publiken större än vanligt och vilken publik! De varma applåderna och de lika varma kramarna efteråt vittnade om att programmet var uppskattat och att det finns en publik som verkligen törstar efter riktigt fina melodier. Jag hoppas få se er alla snart igen!

Tills dess kommer här ett roligt klipp från ”Unforgettable” (tack Liza Grevblad för filmen) och hela den vansinnigt vackra ”Försiktigt” skriven av den oefterliknelige Mauro Scocco (tack Eva Strömberg för filmen).

Sångerska Sanja Streuli, på piano P-O Nilsson

Opslået af Liza Grevblad på 5. september 2017

 

Tusen tack för en helt vidunderlig konsert i Mariakyrkan i lördags🙏🏻❤️!Du och P-O är helt fantastiska, det finns inte ord att beskriva den känslan som infinner sig när man sitter i publiken och får glädjen att få vara med i denna magiska stund.Kärlek!

Opslået af Eva Strömberg på 4. september 2017

 

Begravningssång

De intervjuade en begravningsentreprenör på P4 Malmö i dag. Hon berättade om hur vi mer och mer väljer en personlig touch på våra begravningar, oavsett om de är kyrkliga eller borgerliga. Det var en bekräftelse på hur jag själv ser på det sista avskedet. Det måste vara personligt. Det måste vara äkta och ärligt utifrån våra egna önskemål.

Därför tycker jag att det är så fantastiskt att få vara begravningssångerska. Att få bidra till att det tunga blir lite lättare och det mörka en gnutta ljusare. Det gör jag genom att vara fullständigt närvarande och sjunga med all den inlevelse ögonblicket förtjänar.

Jag skulle faktiskt vilja uppmana er alla att skriva ner hur ni vill ha det när den dagen kommer. Ingen av oss har kontrakt med livet och lika naturligt som det är att fylla i det vita arkivet eller organdonationskortet borde det vara att välja t ex vilka sånger vi vill ha. Och vem som ska framför dem.

Att låta våra anhöriga undra och våndas över valet är det sista vi vill, eller hur?

 

 

TEARS IN HEAVEN
Liveinspelning från 2016 med Klas Wounsch på gitarr och mig framför mikrofonen.

SOMMARKLIPP

Sommaren må vara både regnig och kall i år, men det innebär inte att vi inte kan (och bör) ha sommarfester. Ett bra partytält, god mat och dryck, några glada vänner och slutligen – det man aldrig får glömma – musik! Sen är sommarfesten i princip säkrad. Jag var på en sådan häromkvällen. Den var så lyckad att t o m solen hade svårt att tjura och vi fick en av sommarens finaste kvällar.

Här kommer några mobilklipp från kvällen:

 

På sommarfest hos Johan och Stefan. Mycket trevlig överraskning med uppträde!😄

Opslået af Magnus Larsson på 28. juli 2017

 

 

En fullsatt kyrka fyllde mitt hjärta

I måndags kväll hade jag och P-O Nilsson konsert i Raus kyrka. Konceptet ”Från Ella till Adele” hade fått ”2.0” efter sig för att markera att det inte var en repris på konserten i Den Gode Herdens kyrka i februari. Och till min glädje var det faktiskt en hel del som kom igen! Tusen tack för det! Och särskilt tack till alla er som jag aldrig tidigare träffat – det är en fantastisk känsla att möta en helt ny publik.

För publik fick vi! Kyrkan började fyllas på redan trekvart innan det var dags och tio minuter innan konserten fanns det inte en sittplats kvar! Vaktmästaren fick lotsa upp folk på sidoläktaren och snett bakom mig satt människor på snabbt utställda stolar. WOW! Vi fyllde kyrkan! Vi FYLLDE kyrkan!!

Jag njöt mig igenom hela konserten och när publiken generöst ställde sig upp och ville ha extranummer hade det gått över en timme. Hur kan en timme flyga förbi så fort?

Kära alla! Jag är så tacksam och rörd över all underbar respons ni ger mig! Den fyller mitt hjärta och gör att jag bara vill sjunga mer och mer och mer. Dessvärre har jag inga fler offentliga framträdanden inbokade över sommaren, men det gör bara att jag ser desto mer fram emot hösten. Då har jag fått äran att vara en del av S:ta Maria kyrkas jazzfestival ”Cathedraljazz”. Så boka in lördag 2 september, då blir det lunchkonsert med jazziga förtecken kl 12.01.

PS: Känner ni till någon kyrka som ni tycker borde boka oss? Säg det till dem. 😄 Eller skicka kontaktuppgifter till mig. Både Ella och Adele är nämligen supersugna på att lära känna fler musikälskare… 😉

NJUT AV SOMMAREN!

 

Boka bröllopssång nu!

Jag får fler och fler förfrågningar om bröllopssång, vilket är alldeles underbart! Men. Sommaren har ju dessvärre inte hur många lördagar som helst så mitt tips till alla som funderar på att boka solist till sitt bröllop är: GÖR DET NU!
Och känner du någon som är i full gång med bröllopsplaneringen – ge dem en liten knuff i rätt riktning. Genom att t ex dela den här länken… 😉

 

Mässdrottningen Nina!

Vilken mässarrangör hon är, fantastiska Nina Åkerlund!

I lördags myllrade det av folk och aktiviteter på Bygdis, dvs Strövelstorps bygdegård, när den tionde upplagan av Tjejmässan gick av stapeln. Superproffsiga utställare blandades med nyfikna besökare, härliga mannekänger, supernöjda cafégäster (japp, allt var hemlagat under ledning av smakmästaren Fredrik Grund) och en och annan music lover.

Även HD/NST kom och skrev en fin artikel om Tjejmässan!

Jag har lånat en av utställarnas, Go2Algarve, lilla filmsnutt tagen strax innan dörrarna öppnades kl 10.

TACK ÄN EN GÅNG FÖR ATT JAG FICK KOMMA OCH SJUNGA FÖR ER!

Lyckan över en enda mening!

En enda mening. Och så mycket lycka och tacksamhet den skapar! En, för mig helt okänd, besökare skrev till producenten av torsdagens soppteaterföreställning på Helsingborgs Stadsteater:

 

”Sanja Streulis föreställning var suverän, en av de bästa soppor jag avnjutit.”

Fler sådana meningar åt folket, tycker jag.

En efterlängtad debut!

 

Äntligen! Bokningen gjordes redan tidigt i höstas, men i dag var det äntligen, äntligen, äntligen dags för soppteaterföreställningen ”Det vackraste från filmens värld”. Jag och min vapendragare P-O Nilsson var på plats redan kl 9.00 för soundcheck och genomdrag. Till skillnad från mig är P-O veteran på foajéscenen – ja, på alla andra scener på vår fina stadsteater med, för den delen – så han var ju inte nervös, men jag kände anspänningen. Längtar man så mycket som jag gjorde vore det ju märkligt om man inte blev lite tagen av stunden.

Men jag hade inget att oroa mig för. Att lunchtid är alldeles för tidigt på dagen för svårsjungna historier ska jag i och för sig försöka komma ihåg inför framtiden. Men det var fullsatt och jag tror att de flesta gillade det de fick höra. Jag hade i alla fall kul. Det var ju faktiskt några av de allra vackraste sångerna från filmens värld jag sjöng. Klart att jag njöt.

Where do I begin

Tack Lisa, för din filmsnutt ♥

Tjejmässan i Strövelstorp

Lördag 22 april är det dags för den tionde upplagan av Tjejmässan i Strövelstorp. Och jag ska underhålla! Mässan öppnar kl 10.00 och vill man vara säker på att inte missa mig ska sikta in sig på kl 11.30, 12.30 och 13.30. Det blir tre olika set så håll dig kvar hela dagen. Det finns massor att titta på, gott att äta och mässan stänger inte förrän kl 15.00

Tjejmässans Facebook-sida

 

Soppteater på Helsingborgs stadsteater

Torsdag 20 april är det äntligen dags att äntra foajéscenen på Helsingborgs Stadsteater. Det är första gången jag samarbetar med Stadsteatern och jag längtar verkligen! Min ackompanjatör P-O Nilsson, däremot har arbetat både på och med vår fina teater i många, många år. För er som inte känner honom är P-O musikanternas musikant och kan skriva såväl kompositör som kapellmästare och multiinstrumentalist på sitt cv. Förutom P-O har jag med mig ett knippe vackra sånger från filmens värld.

På gång

2 september

Kl 12.01 Lunchkonsert med jazziga förtecken, en del i konceptet ”Cathedraljazz”, S:ta Maria kyrka Helsingborg. Med P-O Nilsson på piano. Fri entré.

3 juli

Konsert i Raus kyrka. ”Från Ella till Adele”. Fri entré.

22 april

Tjejmässan i Strövelstorp

20 april

Soppteater på Helsingborgs Stadsteater: ”Det vackraste från filmens värld”

Sociala Medier

+46 (0)70-7447744