Ella besöker Ella

Ja, så skulle man kunna säga.
Ikväll sjunger jag nämligen på Flickorna Lundgren. Jag använder mitt älskade koncept ”Från Ella till Adele” och fyller det med vackra sånger från vitt skilda genrer och tidsepoker. Det böljar och gungar, precis som havet intill, och vi lovar både nytt och gammalt. ”Vi”, det är Mia Sandquist på piano och jag. Så välkomna!

Men stopp! ”Ella besöker Ella” – vad menar jag? Jo, Ella Fitzgerald vet ni att jag alltid har med någon låt av. Och Ella Fejne är en av de ursprungliga Flickorna Lundgren. Så finurligt kan det bli.

”Sanja Streuli sjunger på Flickorna Lundgren”

 

Spansk passion till frukost

I morse överraskades personalen på Helsingborg Arena och Scen AB av att deras fredagsfrukost var lite förstärkt; förutom serranoskinka och (alkoholfri) Mimosa serverades osande het spansk passion i form av Besame mucho, minsann. Framförd av min skicklige och lätt spansk-nördige vän Klas Wounsch på spansk flamencogitarr och mig själv på sång. Efter denna passionerade uppmaning om många och långa kyssar gjorde vi en av Gloria Estefans många fantastiska kubanska låtar, Con Los Años Que Me Quedan. Och så avslutade vi med något helt ospanskt, nämligen Somewhere over the rainbow. Bara för att vi älskar att göra den, helt enkelt.

Denna lilla överraskningsspelning betraktar vi nu även officiellt som startskottet för vår spanska turné. Klas och jag kommer alltså att spela land och rike runt och ge er våra spanska favoriter. Kanske blir det en och annan sång framförd på något annat språk, det vet man aldrig (vi är ju inte mycket för det förutbestämda och statiska). Så håll utkik efter en spelning nära dig. Och vet du något ställe där vi borde spela – hör av dig till både oss och stället.

Oh Holy Night

Oh! Oh!! OH!!! Vilka kvällar vi har haft med vår julshow ”Christmas under the mistletoe”! Så många härliga människor som kommit och ätit av det dignande amerikanska julbordet (som var himmelskt!) och som så generöst visat sin uppskattning för vår underhållning. Vi tre, Nina Åkerlund, Josefin ”Smulan” Liljegren och jag, skapade en dinnershow med det bästa av det mesta ur den amerikanska julsångssäcken och totalt blev det 24 låtar – en egen liten musikalisk julkalender!

Att få sjunga dessa julfavoriter tillsammans med tjejerna har varit en sann fröjd. Vi körade åt varandra, vi sjöng duetter (Tack, Nina, för Grown-up Christmas List! Den måste vi göra många, många, många jular till!) och så kryddade vi upp det hela med små mellansnack av högsta humoristiska kaliber, haha! Nåja, det behöver vi inte orda om mer…

Av de sololåtar jag hade var hälften gamla bekantingar; först den lugna, stämningsfulla ”I´ll be home for Christmas”, sen en av mina absoluta favoriter ”Have yourself a Merry little Christmas” och så Eartha Kitts coola ”Santa baby” som är så rolig att leva ut till.

De andra tre hade jag aldrig sjungit förut, men OJ vad de har klättrat snabbt på min topplista! ”What are you doing New Years Eve?” är en låt helt i min smak, lite jazzig, lite suggestiv och med en sjukt snygg melodi. I ”Please come home for Christmas” fick jag ta fram bluesen i mig and man did I love that! Och slutligen, en låt som aldrig någonsin föresvävat mig: Oh Holy Night. Jag höll på att sätta i halsen när den kom upp som förslag. Men wow… Vilken mäktig sång att sjunga. Och vilken magisk känsla att få beröra. Jag vill här och nu rikta ett stort, hjärtligt tack till alla och envar som lyssnat, applåderat, tackat och t o m gråtit en skvätt. Ni har alla värmt mitt hjärta och fyllt min själ med så mycket glädje och tacksamhet.

Jag hoppas verkligen att ”Christmas under the mistletoe” får en fortsättning.
Och att vi alla får en riktigt god jul!

Till minne av livet

Psalmnummer

Foto: Hanseric Orre

Jag fick en förfrågan om att skriva en text om hur jag ser på valet av musik till avsked. Den texten skrev sig nästan själv. Så starkt känner jag för ämnet. Läs gärna. Tycker du som jag blir jag glad om du hjälper mig att sprida budskapet.

Till artikeln

Julshow – ÄNTLIGEN!

Jag gillar verkligen julen. Och jag ÄLSKAR julsånger! Särskilt de amerikanska, lite jazziga, glittriga och ”The Great American Songbook”-lika låtarna brukar gå varma här hemma. Till familjens inte helt delade förtjusning. Dessbättre har de låtit mig hållas genom åren och det är väl tur det, för nu ska jag äntligen få göra en julshow!
Tillsammans med Nina Åkerlund och Josefin ”Smulan” Liljegren ska jag göra Christmas under the mistletoe, ett amerikanskt julbord med show, på Strövelstorps Bygdegård (kallat Bygdis). Garanterat sillfritt och utan så mycket som en vadmalstomte i sikte utlovas istället känslan av amerikansk jul med alltifrån Christmas turkey till White Christmas.

Just nu har vi bara platser kvar till lördag 25 november och fredag 1 december så skynda att boka på bygdis.se

Lite om oss:

Nina är sångerskan som kunde blivit popstjärna, men som valde livet i bakgrunden. Hon har körat bakom Dan Hylander, Anne-Lie Rydé, Py Bäckman, Mats Ronander, Mikael Rickfors och många fler. I dag skriver hon och producerar musik åt andra samtidigt som hon driver Strövelstorps Bygdegård tillsammans med sin man, Fredrik Grund. Fredrik är också den som ansvarar för den läckra amerikanska buffé som kommer att serveras under ”Christmas under the mistletoe”. Lägg gärna märke till dessertbuffén… To die for!

Nina kommer att förtrolla oss med sin färgrika, varma altröst och sin glittrande charm. Att det blir amerikanskt juligt så det förslår kan ni lita – Christmas under the mistletoe är hennes idé från allra första början!

Smulan är energiknippet med stort E. Och det behövs när man som hon driver både gymmet GoFitness, skriver hälsorelaterade artiklar, föreläser och samtidigt jobbar på sin karriär som countrysångerska. Smulan utlovar fart och fläkt och kommer garanterat att få igång alla, inklusive mig och Nina.

Ja, och så är det då jag. Jag lovar er både jazz, blues och soul. Kanske får ni en och annan klassiker och förhoppningsvis också några nya favoriter till er framtida spellista.

Här kommer två klipp (det ena alltför kort tyvärr) från ett riktigt tidigt morgonframträdande på Marknadsföreningen i Helsingborgs fredagsevent ”Frukostklubben”:

Nina Winter Wonderland 171027

Sanja Have Yourself a Merry Little Christmas 171027

 

Jazzkonsert i S:ta Maria kyrka

En av sommarens vädermässigt finare dagar kom lördag 2 september. Då hade jag lunchkonsert i vackra Sankta Maria kyrka i Helsingborg tillsammans med fantastiske P-O Nilsson. Vi hade blivit utvalda att vara en del av Cathedral Jazz, en tredagars jazzfestival med dubbla konserter varje dag. Till allas vår glädje var publiken större än vanligt och vilken publik! De varma applåderna och de lika varma kramarna efteråt vittnade om att programmet var uppskattat och att det finns en publik som verkligen törstar efter riktigt fina melodier. Jag hoppas få se er alla snart igen!

Tills dess kommer här ett roligt klipp från ”Unforgettable” (tack Liza Grevblad för filmen) och hela den vansinnigt vackra ”Försiktigt” skriven av den oefterliknelige Mauro Scocco (tack Eva Strömberg för filmen).

Sångerska Sanja Streuli, på piano P-O Nilsson

Opslået af Liza Grevblad på 5. september 2017

 

Tusen tack för en helt vidunderlig konsert i Mariakyrkan i lördags🙏🏻❤️!Du och P-O är helt fantastiska, det finns inte ord att beskriva den känslan som infinner sig när man sitter i publiken och får glädjen att få vara med i denna magiska stund.Kärlek!

Opslået af Eva Strömberg på 4. september 2017

 

Begravningssång

De intervjuade en begravningsentreprenör på P4 Malmö i dag. Hon berättade om hur vi mer och mer väljer en personlig touch på våra begravningar, oavsett om de är kyrkliga eller borgerliga. Det var en bekräftelse på hur jag själv ser på det sista avskedet. Det måste vara personligt. Det måste vara äkta och ärligt utifrån våra egna önskemål.

Därför tycker jag att det är så fantastiskt att få vara begravningssångerska. Att få bidra till att det tunga blir lite lättare och det mörka en gnutta ljusare. Det gör jag genom att vara fullständigt närvarande och sjunga med all den inlevelse ögonblicket förtjänar.

Jag skulle faktiskt vilja uppmana er alla att skriva ner hur ni vill ha det när den dagen kommer. Ingen av oss har kontrakt med livet och lika naturligt som det är att fylla i det vita arkivet eller organdonationskortet borde det vara att välja t ex vilka sånger vi vill ha. Och vem som ska framför dem.

Att låta våra anhöriga undra och våndas över valet är det sista vi vill, eller hur?

 

 

TEARS IN HEAVEN
Liveinspelning från 2016 med Klas Wounsch på gitarr och mig framför mikrofonen.

SOMMARKLIPP

Sommaren må vara både regnig och kall i år, men det innebär inte att vi inte kan (och bör) ha sommarfester. Ett bra partytält, god mat och dryck, några glada vänner och slutligen – det man aldrig får glömma – musik! Sen är sommarfesten i princip säkrad. Jag var på en sådan häromkvällen. Den var så lyckad att t o m solen hade svårt att tjura och vi fick en av sommarens finaste kvällar.

Här kommer några mobilklipp från kvällen:

 

På sommarfest hos Johan och Stefan. Mycket trevlig överraskning med uppträde!😄

Opslået af Magnus Larsson på 28. juli 2017

 

 

En fullsatt kyrka fyllde mitt hjärta

I måndags kväll hade jag och P-O Nilsson konsert i Raus kyrka. Konceptet ”Från Ella till Adele” hade fått ”2.0” efter sig för att markera att det inte var en repris på konserten i Den Gode Herdens kyrka i februari. Och till min glädje var det faktiskt en hel del som kom igen! Tusen tack för det! Och särskilt tack till alla er som jag aldrig tidigare träffat – det är en fantastisk känsla att möta en helt ny publik.

För publik fick vi! Kyrkan började fyllas på redan trekvart innan det var dags och tio minuter innan konserten fanns det inte en sittplats kvar! Vaktmästaren fick lotsa upp folk på sidoläktaren och snett bakom mig satt människor på snabbt utställda stolar. WOW! Vi fyllde kyrkan! Vi FYLLDE kyrkan!!

Jag njöt mig igenom hela konserten och när publiken generöst ställde sig upp och ville ha extranummer hade det gått över en timme. Hur kan en timme flyga förbi så fort?

Kära alla! Jag är så tacksam och rörd över all underbar respons ni ger mig! Den fyller mitt hjärta och gör att jag bara vill sjunga mer och mer och mer. Dessvärre har jag inga fler offentliga framträdanden inbokade över sommaren, men det gör bara att jag ser desto mer fram emot hösten. Då har jag fått äran att vara en del av S:ta Maria kyrkas jazzfestival ”Cathedraljazz”. Så boka in lördag 2 september, då blir det lunchkonsert med jazziga förtecken kl 12.01.

PS: Känner ni till någon kyrka som ni tycker borde boka oss? Säg det till dem. 😄 Eller skicka kontaktuppgifter till mig. Både Ella och Adele är nämligen supersugna på att lära känna fler musikälskare… 😉

NJUT AV SOMMAREN!

 

Boka bröllopssång nu!

Jag får fler och fler förfrågningar om bröllopssång, vilket är alldeles underbart! Men. Sommaren har ju dessvärre inte hur många lördagar som helst så mitt tips till alla som funderar på att boka solist till sitt bröllop är: GÖR DET NU!
Och känner du någon som är i full gång med bröllopsplaneringen – ge dem en liten knuff i rätt riktning. Genom att t ex dela den här länken… 😉

 

På gång

24 oktober 2018

”Med öron känsliga för skönt” Inom ramen för Allhelgonakyrkans omtyckta Baguettemusik får jag bjuda på en avkopplande stund med vackra melodier. På piano: Åsa Arvidsson
VAR: Allhelgonakyrkan, Rååvägen 99, Råå
NÄR: Onsdag 24 oktober 2018, konserten börjar kl 12.15
FRI ENTRÉ (men köp gärna en baguette)

27 sep 2018

Spanskdoftande soppa tillsammans med klassiske gitarristen Klas Wounsch.
VAR: Helsingborgs stadsteater, foajéscenen
NÄR: Torsdag 27 september 2018. Soppan serveras från kl 11.30. Föreställningen börjar kl 12.15 och slutar cirka kl 13.00. Mer info på helsingborgsstadsteater.se
BILJETTER: Biljetter går att köpa med eller utan soppa och bokas här

7 aug 2018

”Från Ella till Adele” på Flickorna Lundgren. Olika genrer och olika tidsepoker, men alltid vackra melodier.
Med Mia Sandquist på piano.
VAR: Flickorna Lundgren, Skäretvägen 19, Skäret
NÄR: Tisdag 7 augusti 2018 från kl 19
ENTRÉ: Fri entré, men boka bord

25 feb 2018

Konsert: DET VACKRASTE UR FILMENS OCH MUSIKALENS MAGISKA VÄRLD
Kl 16.00 Den gode herdens kyrka, Blåkullagatan 7, Helsingborg
Ett personligt urval av sångerna som fått mitt hjärta att svämma över, brista och läka igen.
Fri entré.

8 feb 2018

SOPPTEATER: Vägval. Choices. Opciónes. Les choix. Izbori.
Kl 11.30 Helsingborgs Stadsteater, foajéscenen (klicka på datumet ovan för att komma till biljettbokningen)
Om livets alla val, medvetna och slumpmässiga, som gjort oss till dem vi är. Som gjort mig till den jag är.

21 jan 2018

BRÖLLOPSEVENT Kl 14–17 Radisson Blu Metropol Helsingborg
Allt du behöver inför ditt bröllop. Jag sjunger under eventet så kom! Gratis entré, men föranmälan krävs (klicka på datumet ovan och anmäl dig via den Facebook-gruppen)

8 dec 2017

SLUTSÅLT!
Kl 18.30 CHRISTMAS UNDER THE MISTLETOE 
Amerikansk julbuffé med tillhörande show.
Strövelstorps Bygdegård (buss 506 stannar utanför)
595 kr 
Boka på bygdis.se

1 dec 2017

Kl 18.30 CHRISTMAS UNDER THE MISTLETOE
Amerikansk julbuffé med tillhörande show.
Strövelstorps Bygdegård (buss 506 stannar utanför)
595 kr
Boka på bygdis.se

25 nov 2017

Kl 18.30 CHRISTMAS UNDER THE MISTLETOE
Amerikansk julbuffé med tillhörande show.
Strövelstorps Bygdegård (buss 506 stannar utanför)
595 kr
Boka på bygdis.se

2 sep 2017

Kl 12.01 Lunchkonsert med jazziga förtecken, en del i konceptet ”Cathedraljazz”, S:ta Maria kyrka Helsingborg. Med P-O Nilsson på piano. Fri entré.

3 jul 2017

Konsert i Raus kyrka. ”Från Ella till Adele”. Fri entré.

22 apr 2017

Tjejmässan i Strövelstorp

20 apr 2017

Soppteater på Helsingborgs Stadsteater: ”Det vackraste från filmens värld”

Sociala Medier

+46 (0)70-7447744