Äntligen Spotify!

Jag har släppt min allra första låt på Spotify!

Ja, Make you feel my love är ju inte min låt i bemärkelsen att jag själv skrivit den, absolut inte. Skriva låtar gör jag inte. Ännu. Fast nu när jag tänker efter finns det en hel drös små melodisnuttar inspelade på min mobil… Hmmm, kanske ska ta tag i det?

Nej, den här låten skrev Bob Dylan för några år sedan och Adele gjorde den världskänd. Själv hade jag faktiskt aldrig för avsikt att den skulle nå er. Den spelades bara in för att jag skulle ha något att visa upp för begravningsbyråerna. (Ja, jag inser att det låter märkligt. Jag får ta och skriva ett inlägg om det snart.)

Avsiktligt eller inte, men den här softa versionen av Make you feel my love fick faktiskt en video hösten 2016 och då nådde den ju en liten publik. En publik som liksom ständigt växer en gnutta. Och därför dök tanken upp att jag kanske skulle lägga ut den på fler plattformar och musiktjänster. Visst var produktionen enkel och visst var den mer eller mindre en ”one take” (vi eftersträvade inte perfektion, tvärtom, det skulle låta som det låter live), men den var ändå helt ok, det tyckte både jag och min gode vän och vapendragare P-O Nilsson som satt bakom instrumenten.
Så fick det bli. Inte ens en mastring kostade jag på mig. Jag tycker att Bengt Streuli på Streuli Ljud & Film AB gjorde ett så superbt jobb med inspelningen, så det behövdes inte.

Så här är den. Min allra, allra första låt på Spotify.
Hur coolt är inte det?

Spanska toner till Mölle

Min gode vän Klas Wounsch och jag tar vår spanska konsert och åker till Mölle by the sea, närmare bestämt till Tina och Christer Paulsson på Pensionat Strandgården. Med solnedgången, Öresund och Kullen som kuliss hoppas vi att pensionatets uteplats ska vara fullsatt till sista plats.  Vi kan inte lova att den svenska sommarkvällen visar sig från sin bästa sida, men hoppas kan vi ju. Vad vi däremot kan lova är latinsk hetta, medryckande rytmer, passion och glädje. Mest på spanska, men inte bara. För kärleken. För själen.

(Vid dåligt väder flyttar vi in, men hoppas såklart på en härlig sommarkväll tillsammans.)

VAR: Pensionat Strandgården, Norra Strandvägen 52, Mölle. Boka gärna bord på 042-34 70 16.

NÄR: Torsdag 11 juli 2019 kl 19

BILJETTER: Vuxen 150 kr. Gratis för barn och pensionatets gäster.

 

 

Världspremiär!

Äntligen blev det så dags för Spanska toner! Vi hade längtat och laddat. Övat in gammalt och nytt. Längtat lite till. Och nu var det så äntligen dags. Men skulle publiken komma? Det är ju ändå ett annorlunda program. Många gillar inte ens att titta på utländska filmer (om de inte är på engelska, förstås) fastän det finns svensk textning. Hur skulle det då gå med en hel konsert på ett språk som de allra flesta inte förstår?
Vi hade inget att oroa oss för. Vår fina publik trotsade det fina vädret och kom. För att lyssna på oss och vår konsert på spanska. Vilken underbar spelning det blev! Och vilken publik! Den kärlek och uppskattning vi fick är nästan svår att smälta. Jag blir överlycklig, men också en smula generad. Tack till alla er som kom. Och fortsätt att följa oss här och på Facebook, Youtube, Instagram och – förhoppnings – snart också på Spotify.

Det ni som inte var där missade var inget mindre än en världspremiär. En låt skriven av helsingborgaren Miqael Persson (för många mest känd som Cheeta, för andra mest bekant under artistnamnet Hicks) och Randy Goodrum. Randy har under fyra decennier haft listettor för en lång rad artister såsom Michael McDonald, Patti Austin, Al Jarreau, Chicago, Toto och Stever Perry. Låten heter i original Why, men har fått spansk text av Cristian Zalles.

Jag och Klas har fått lov att göra den till vår. Och nu fick vi alltså visa upp den för första gången.

Mina damer och herrar – här är världspremiären av Por qué förevigad!

Musikveckans program 2019

På onsdag startar den så populära Musikveckan i Filborna församling.  Först ut är ingen mindre än helsingborgsbördiga operasångerska Katja Lytting som ger sin konsert i Sankta Maria kyrka
Läs artikel i Helsingborgs Dagblad 

Dagen efter, torsdag 13 juni, ger jag och Klas Wounsch vår spanska konsert i Den gode herdens kyrka. Den startar kl 19.07, men dörrarna öppnas redan kl 18, då man alltså kan köpa biljetter. Swish eller kontant är det som gäller för kvällen. Mer info finns under Spelningar i menyn ovan eller i Svenska kyrkans sommarprogram (pdf).

Kan du inte öppna pdf-filer klicka  här

 

 

Be om hjälp

 Många blir överväldigade av alla val som måste göras när någon nära avlidit. Sorgen är stor, kanske också chocken, och mitt i allt detta ska man ta en mängd beslut. Kyrklig eller borgerlig begravning, plats och tid, kista, blommor, minnesstund, gäster, sång och musik – saker man kanske aldrig tänkt på tidigare. Då är det väldigt tryggt att vända sig till en välrenommerad begravningsbyrå. En erfaren begravningsrådgivare kan hjälpa en med allt man behöver.

Som solist upplever jag att de anhöriga blir väldigt lättade när jag säger att jag tar hand om allt som behövs för solosången utan att de behöver tänka på något annat än att välja vilka sånger de vill ha. Vänliga anhöriga har ibland skickat både länkar till mig att lyssna på och texter. Vissa har känt sig ansvariga för att föra samman mig med kyrkomusikern. Inget av det behövs, försäkrar jag dem, jag ordnar allt. Lättnaden i deras röst är lika omedelbar som förståelig.

Vi träffas inte förrän vid begravningen, men efteråt får jag ofta tacksamma kramar och ord av uppskattning, inte bara från anhöriga utan även andra begravningsgäster.
De gånger vi inte hinner ses efteråt brukar jag få mejl. Jag bevarar dem i djup tacksamhet i mitt hjärta.

Jag delar ett mejl med er:

”Jag och familjen vill tacka så mycket för din fina sång i kyrkan i fredags.  Tyvärr fick jag aldrig tillfälle att tacka dej personligen efter ceremonin.
Det var jättefint och kommer göra vårt sista avsked av pappa till ett än finare minne.”

Här är en av de sånger de valde att jag skulle sjunga:

När jag anlitas som borgerlig begravningsofficiant träffar jag däremot alltid de anhöriga innan för att planera ceremonin. Det är ofta ganska långa samtal om den som gått bort, om livet före och efter och om sorg. Mitt i allt detta ska även det praktiska bestämmas, såsom ordning på tal, inledningsmusik och musik till avsked. Även där kan jag vara till hjälp genom att föreslå sånger eller leta upp alternativa versioner. När jag sen berättar att de inte behöver fundera på annat än att just bestämma hur de vill ha det, att jag och begravningsbyrån sköter allt det praktiska på själva begravningen brukar axlar sjunka ner och bekymmersrynkor slätas ut. Det känns väldigt bra att kunna vara till stöd för människor när de behöver det som mest.

 Jag tänker ofta på hur vi oroar oss och bär bördor själva istället för att be om hjälp. Om det finns något råd jag skulle vilja ge er alla så är det just att be om hjälp. Livet kan vara tufft, men det finns fler hjälpande händer än vi kanske tror.

 

Be om hjälp.


Foto längst upp av 
Gaelle Marcel på Unsplash

 

Från tårar till leende

Från tårar till leende

Jag sjunger, som ni vet, ofta på begravningar. Det är inte alla som förstår mitt yrkesval, men för mig är det något av det finaste jag vet. Svårt, ja, men tillfredsställande på ett djupt medmänskligt vis. Att arbeta med något som ger så mycket tillbaka är meningsfullt på riktigt.

Förra veckan blev jag blixtinkallad till ett avsked. Den korta förberedelsetiden vässade alla mina sinnen och adderade även lite extra nerv. Jag skulle ju lära mig en helt ny sång, fräscha upp minnet kring en annan som jag bara sjungit en gång tidigare och dessutom lära mig den engelska texten på en tredje. Men jag hade den alltid lika trygge och kompetente Joachim Olsson på piano bredvid mig och kunde släppa allt och bara koncentrera mig på att leverera. Det gick bra, det kunde även jag känna.
Ändå fick nedanstående text mig att gråta av rörelse:
”Musiken under ceremonin var så fin. Solisten var underbar, framförallt Bridge over troubled water, då slutade jag att gråta och satt bara och log så vackert hon sjöng. Det fick jag aldrig tillfälle att framföra till solisten så talar du med henne får du gärna framföra det!”*
Ja, ni förstår kanske nu vad jag menar med meningsfullt. Och varför jag är så djupt tacksam för att jag får göra det.

Här är en inspelning av Bridge over troubled water som jag gjorde med P-O Nilsson våren 2016.

* Till begravningsrådgivaren, från dottern till den avlidne.

 

Magi på Skäret

Vilken underbar kväll! Ett fullsatt Flickorna Lundgren fortsatte sitt 80 års-firande med konserten ”Från Ella till Adele” i högsommarvärme och med en solnedgång som bara kan beskrivas som magisk. Efter närmare två timmar avrundade jag med Nu eller aldrig som extranummer och fick på stående fot en inbjudan från ägarna Ann-Lie och Mats Fejne om att göra detta till en tradition. Ja tack, väldigt gärna, sa jag. Och publiken verkade vara med på noterna…

Så grattis till de 80 åren, Flickorna Lundgren! Och på återseende nästa sommar.

(Tack til Eija Viitanen för lån av bild)

På gång

24 oktober 2018

”Med öron känsliga för skönt” Inom ramen för Allhelgonakyrkans omtyckta Baguettemusik får jag bjuda på en avkopplande stund med vackra melodier. På piano: Åsa Arvidsson
VAR: Allhelgonakyrkan, Rååvägen 99, Råå
NÄR: Onsdag 24 oktober 2018, konserten börjar kl 12.15
FRI ENTRÉ (men köp gärna en baguette)

27 sep 2018

Spanskdoftande soppa tillsammans med klassiske gitarristen Klas Wounsch.
VAR: Helsingborgs stadsteater, foajéscenen
NÄR: Torsdag 27 september 2018. Soppan serveras från kl 11.30. Föreställningen börjar kl 12.15 och slutar cirka kl 13.00. Mer info på helsingborgsstadsteater.se
BILJETTER: Biljetter går att köpa med eller utan soppa och bokas här

7 aug 2018

”Från Ella till Adele” på Flickorna Lundgren. Olika genrer och olika tidsepoker, men alltid vackra melodier.
Med Mia Sandquist på piano.
VAR: Flickorna Lundgren, Skäretvägen 19, Skäret
NÄR: Tisdag 7 augusti 2018 från kl 19
ENTRÉ: Fri entré, men boka bord

25 feb 2018

Konsert: DET VACKRASTE UR FILMENS OCH MUSIKALENS MAGISKA VÄRLD
Kl 16.00 Den gode herdens kyrka, Blåkullagatan 7, Helsingborg
Ett personligt urval av sångerna som fått mitt hjärta att svämma över, brista och läka igen.
Fri entré.

8 feb 2018

SOPPTEATER: Vägval. Choices. Opciónes. Les choix. Izbori.
Kl 11.30 Helsingborgs Stadsteater, foajéscenen (klicka på datumet ovan för att komma till biljettbokningen)
Om livets alla val, medvetna och slumpmässiga, som gjort oss till dem vi är. Som gjort mig till den jag är.

21 jan 2018

BRÖLLOPSEVENT Kl 14–17 Radisson Blu Metropol Helsingborg
Allt du behöver inför ditt bröllop. Jag sjunger under eventet så kom! Gratis entré, men föranmälan krävs (klicka på datumet ovan och anmäl dig via den Facebook-gruppen)

8 dec 2017

SLUTSÅLT!
Kl 18.30 CHRISTMAS UNDER THE MISTLETOE 
Amerikansk julbuffé med tillhörande show.
Strövelstorps Bygdegård (buss 506 stannar utanför)
595 kr 
Boka på bygdis.se

1 dec 2017

Kl 18.30 CHRISTMAS UNDER THE MISTLETOE
Amerikansk julbuffé med tillhörande show.
Strövelstorps Bygdegård (buss 506 stannar utanför)
595 kr
Boka på bygdis.se

25 nov 2017

Kl 18.30 CHRISTMAS UNDER THE MISTLETOE
Amerikansk julbuffé med tillhörande show.
Strövelstorps Bygdegård (buss 506 stannar utanför)
595 kr
Boka på bygdis.se

2 sep 2017

Kl 12.01 Lunchkonsert med jazziga förtecken, en del i konceptet ”Cathedraljazz”, S:ta Maria kyrka Helsingborg. Med P-O Nilsson på piano. Fri entré.

3 jul 2017

Konsert i Raus kyrka. ”Från Ella till Adele”. Fri entré.

22 apr 2017

Tjejmässan i Strövelstorp

20 apr 2017

Soppteater på Helsingborgs Stadsteater: ”Det vackraste från filmens värld”

Sociala Medier

Senaste från bloggen

Äntligen Spotify!

Jag har släppt min allra första låt på Spotify!

Ja, Make you feel my love är ju inte min låt i bemärkelsen att jag själv skrivit den, absolut inte. Skriva låtar gör jag inte. Ännu. Fast nu när jag tänker efter finns det en hel drös små melodisnuttar inspelade på min mobil… Hmmm, kanske ska ta tag i det?

Nej, den här låten skrev Bob Dylan för några år sedan och Adele gjorde den världskänd. Själv hade jag faktiskt aldrig för avsikt att den skulle nå er. Den spelades bara in för att jag skulle ha något att visa upp för begravningsbyråerna. (Ja, jag inser att det låter märkligt. Jag får ta och skriva ett inlägg om det snart.)

Avsiktligt eller inte, men den här softa versionen av Make you feel my love fick faktiskt en video hösten 2016 och då nådde den ju en liten publik. En publik som liksom ständigt växer en gnutta. Och därför dök tanken upp att jag kanske skulle lägga ut den på fler plattformar och musiktjänster. Visst var produktionen enkel och visst var den mer eller mindre en ”one take” (vi eftersträvade inte perfektion, tvärtom, det skulle låta som det låter live), men den var ändå helt ok, det tyckte både jag och min gode vän och vapendragare P-O Nilsson som satt bakom instrumenten.
Så fick det bli. Inte ens en mastring kostade jag på mig. Jag tycker att Bengt Streuli på Streuli Ljud & Film AB gjorde ett så superbt jobb med inspelningen, så det behövdes inte.

Så här är den. Min allra, allra första låt på Spotify.
Hur coolt är inte det?

Spanska toner till Mölle

Min gode vän Klas Wounsch och jag tar vår spanska konsert och åker till Mölle by the sea, närmare bestämt till Tina och Christer Paulsson på Pensionat Strandgården. Med solnedgången, Öresund och Kullen som kuliss hoppas vi att pensionatets uteplats ska vara fullsatt till sista plats.  Vi kan inte lova att den svenska sommarkvällen visar sig från sin bästa sida, men hoppas kan vi ju. Vad vi däremot kan lova är latinsk hetta, medryckande rytmer, passion och glädje. Mest på spanska, men inte bara. För kärleken. För själen.

(Vid dåligt väder flyttar vi in, men hoppas såklart på en härlig sommarkväll tillsammans.)

VAR: Pensionat Strandgården, Norra Strandvägen 52, Mölle. Boka gärna bord på 042-34 70 16.

NÄR: Torsdag 11 juli 2019 kl 19

BILJETTER: Vuxen 150 kr. Gratis för barn och pensionatets gäster.

 

 

+46 (0)70-7447744