Söndag 8 mars, på internationella kvinnodagen hade Gustav Adolfs församling i Helsingborg en ovanlig mässa. Inte så ovanlig för församlingen då just denna församling är oerhört kreativ, musikalisk och innovativ, men ovanlig i ett större perspektiv. Mässan innehöll nämligen inte några psalmer. Istället bestod repertoaren av låtar ur den amerikanska soulskatten, med särskilt fokus på de kvinnliga ikonerna – Ladies of Soul. Liveband och kör. Och så jag som gästartist.

Så, hur förklarar jag känslan av att ha gjort denna soulmässa? Med låtar av storheter som Aretha Franklin och Etta James?! Den är overkligt cool och absolut underbar! Jag ska vara helt ärlig; jag var supernervös. Hur gör man dessa låtar rättvisa? Men det gick! Tack vare fantastisk uppbackning av GA Vocals under ledning av Sofie Kowalczyk Thore och tack vare bandet så gick det alldeles galet bra!
Tack nämnda Sofie för att du bjöd in mig och tack Katarina Schölander, Andrea Åkesson, Wivecka Nordström Rosén, Helen Gson Wallin, Emma Kowalczyk Gavell, Sven-Olof Svensson, Stefan Trygg, Lars Hallin, P-O Borg och Sofija Pedersen Videke för att jag tillsammans med er fått uppleva något helt nytt.