BORGERLIG BEGRAVNINGSOFFICIANT

Personligt och tryggt när du behöver det som mest.

BORGERLIG BEGRAVNINGSOFFICIANT

Personligt och tryggt när du behöver det som mest.

Borgerlig begravningsofficiant

Det blir allt vanligare att välja en borgerlig begravning. En borgerlig begravning är inte knuten till någon plats eller tradition och ger därför stort utrymme till personlig utformning. Begravningsceremonin leds av en borgerlig officiant och det kan i princip vara vem som helst, kanske en släkting, en vän eller någon annan man anser lämplig. De allra flesta väljer dock att anlita någon med erfarenhet och kunskap. Som närmast anhörig har man oftast många praktiska bestyr och mitt i sorgen kan det vara tungt nog. Det är därför en lättnad för de flesta att kunna få hjälp av en professionell officiant.

Min styrka som officiant ligger i första hand i att lyssna. Att lyssna och förstå. Jag är utbildad samtalscoach och har lång erfarenhet av livets alla samtal, inklusive de djupa och de svåra. Om det är möjligt träffar jag er gärna så att vi i lugn och ro kan prata, men även telefonsamtal eller videosamtal går fint.
Mitt fokus är att så långt det är möjligt underlätta för er och tillmötesgå era önskemål. Utifrån vårt samtal föreslår jag olika lösningar och vägleder er så att vi tillsammans kan skapa en så vacker och värdig ceremoni som det bara är möjligt.

En annan styrka är min långa erfarenhet av att stå på scen, främst som sångerska. Jag bottnar i en rad olika musikgenrer från olika epoker och språkområden och hjälper er gärna att välja musik, oavsett om ni väljer att spela den digitalt eller om ni vill att jag sjunger.

Då jag inte själv spelar något instrument sjunger jag antingen till musikbakgrunder eller, vilket naturligtvis alltid är oslagbart, så anlitar vi någon av alla duktiga musiker jag har i mitt nätverk. Möjligheterna är i princip oändliga, det som avgör är era önskemål och, i slutändan, er budget. Det är dock utan tvekan så att levande musik adderar en fördjupad dimension som skapar vackra och ljusa minnen. Detta påvisas även av ny forskning som visar att den levande musiken påverkar de närvarande starkare än vad den inspelade musiken gör. Skillnaden är stor och beror på flera faktorer, allt från den visuella aspekten till upplevelsen av få höra musikerna andas. (Läs hela artikeln här.)

Att jag i ett helt liv har stått på en scen skapar, förutom det musikaliska, dessutom en särskild trygghet för er under själva ceremonin. Min erfarenhet blir helt enkelt ert lugn, vilket är ovärderligt på begravningsdagen.

Nedan kan ni läsa några av alla fina omdömen jag fått. Vill ni läsa mer om borgerliga begravningar gör ni det här  

Önskar ni anlita mig är ni välkomna att kontakta mig via mejl eller telefon, eller så ber ni er begravningsbyrå ta den kontakten åt er. 

 

REFERENSER

Sanja Streuli var väldigt duktig och vi är glada över valet av henne. Hon är lyhörd och genomför ceremonin på ett värdigt och bra sätt. Dessutom är hon en strålande sångerska. Hon har våra absolut bästa rekommendationer. Det hade inte kunnat vara bättre.

 

Bengt Liljedahl

Tusen tack för en helt fantastisk ceremoni!! Så ljus och vacker och helt på pricken vad min pappa hade uppskattat. Vi är många som gärna hade velat göra om det hela med musik och tal utan kistan och sorgen. Min farbror sa efteråt att såhär ska han ha sin när det är dax. Du gjorde verkligen denna tunga hemska dagen ljus och minnesvärd. Ett stort tack från mitt hjärta till dig. 

Linda Lindskog 

Vårt varmaste tack för en jättefin ceremoni och din fantastiska närvaro och underbara sånger. Vi är sååå nöjda och tacksamma att just du vägledde oss i denna stunden.
Det var idel lovord när vi alla möttes och åt tillsammans efteråt, alla tyckte att det var en sådan vacker stund.
Jeanette och Jonny

Vi vill tacka dig  från djupet av våra hjärtan. Du gjorde det så fint och speciellt och pratade om vår pappa på ett så fint sätt.  Du gjorde detta till ett fint minne för oss som vi alltid kommer att minnas. 

Hälsningar &  kramar från oss alla

Tack än en gång för att du med din fina känsla och närvaro och din fantastiska sångröst gjorde ceremonin så vacker. 

Annika

 

Återigen: stort stort tack för hur fantastiskt fint du gjorde avskedet för pappa!❤️ Det kom flera efteråt som tyckte du var fantastiskt bra, och vi kunde inte varit mer nöjda! Och du sjunger sååå bra!

Stor kram till dig!
Jessica

 

Jag och alla tre sönerna vill med dessa rader tacka dig för en mycket fin avskedsakt. Tyckte du hade fått ihop det fint och stämningsfullt med det lilla som du hade fått reda på om Bruno. Det kommer jag att bära med mig i hjärtat. Vill även ge dig en eloge för dina egna framförande av låtarna, du har en fantastisk sångröst. 
Barbro

Stort tack för den fina begravningen för min pappa Nils.

Per Nilsson med familj. 

 

Vi vill tacka djupt och innerligt för att du gjorde fredagen till en speciell dag vi alla kommer att minnas med glädje!

Kram
Linda & Sölwe

 

+46 (0)70-7447744

sanja@sanjastreuli.se